در آنفلوآنزا چه بخوریم چه نخوریم؟ راهنماي کامل بهبود سريع
به گزارش خبرمحور به نقل از مهر، در زمان ابتلا به آنفلوآنزا، بسياري از افراد با کاهش اشتها، ضعف عمومي و کم آبي روبه رو ميشوند؛ مسائلي که اگر مديريت نشوند روند بهبود را به تعويق مياندازند. متخصصان تغذيه تاکيد ميکنند که هرچند در دوران آنفلوآنزا ممکن است ميل به غذاخوردن کاهش يابد، اما مصرف خوراکي هاي درست، ميتواند انرژي بدن را بازگرداند و سيستم ايمني را براي مبارزه با ويروس تقويت کند.
طبق گزارش اقتصادنيوز به نقل از مهر، آنچه ميخوريد بخش زيادي از حال عمومي شما را در دوران بيماري مشخص ميکند. از نوشيدني هاي گرم و غذاهاي سبک گرفته تا ميوه هاي سرشار از ويتامين، همه ميتوانند نقشي مستقيم در بهبود شما داشته باشند.
با اين حال، همه مواد غذايي مناسب اين دوره نيستند. برخي خوراکي ها نه تنها مفيد نيستند، بلکه بدن را بيشتر تحت فشار قرار ميدهند و شدت احساس ناخوشي را افزايش ميدهند. در ادامه، يک راهنماي جامع از خوراکي هاي مفيد و مضر هنگام آنفلوآنزا را مرور ميکنيم.
آبرساني؛ نخستين قدم براي مقابله با آنفلوآنزا
نخستين نکته براي هر فرد مبتلا به آنفلوآنزا، نوشيدن کافي مايعات است. تب، تعريق، کاهش اشتها و گاهي تهوع ميتواند به سرعت بدن را در معرض کم آبي قرار دهد. کم آبي نه تنها سطح انرژي را کاهش ميدهد، بلکه موجب کندي عملکرد سيستم ايمني و افزايش سردرد، سرگيجه و ضعف ميشود.
آب همچنان بهترين گزينه براي آبرساني است و مانند يک پاک کننده طبيعي عمل ميکند، اما گزينه هاي مفيد ديگري نيز وجود دارند:
-
آبگوشت شفاف که سرشار از الکتروليت و مواد معدني است
-
چاي زنجبيل که تهوع را کاهش ميدهد
-
دمنوش هاي گياهي با عسل براي تسکين گلو
-
چاي عسل و ليمو که ويتامين C را تقويت ميکند
-
آبميوه طبيعي بدون شکر افزوده
اين نوشيدني ها براي افراد مبتلا بسيار کمک کننده هستند، به خصوص زماني که بدن توان خوردن غذاي جامد را ندارد.
بهترين غذاها هنگام آنفلوآنزا؛ چه چيزي واقعا کمک ميکند؟
سوپ مرغ؛ درمان خانگي قديمي اما موثر
سوپ مرغ سال هاست در ليست غذاهاي مفيد سرماخوردگي و آنفلوآنزا قرار دارد. اين غذا سبک است، هضم آساني دارد، مايعات کافي فراهم ميکند و سرشار از پروتئين و ويتامين است. تحقيقات نشان داده است که مصرف سوپ گرم ميتواند التهاب مجاري تنفسي را کاهش دهد.
سير؛ دشمن ويروس ها
سير خواص ضد ويروسي و ضد باکتريايي دارد و مصرف آن ميتواند به تقويت سيستم ايمني کمک کند. اضافه کردن چند حبه سير تازه به سوپ يا غذاهاي سبک ميتواند اثر درماني آنها را افزايش دهد.
سبزيجات برگ سبز و بروکلي
منابع غني ويتامين C، ويتامين K، فيبر و آنتي اکسيدان ها هستند. اين سبزيجات با تقويت سيستم ايمني بدن، روند بهبود را سرعت ميبخشند.
ماست پروبيوتيک
پروبيوتيک ها باکتري هاي مفيدي هستند که نقش مهمي در حفظ سلامت دستگاه گوارش و تقويت ايمني دارند. البته برخي افراد ممکن است در اين دوران نسبت به لبنيات حساس شوند، اما ماست پروبيوتيک براي بسياري از مبتلايان گزينه مناسبي است.
جو دوسر
جو دوسر منبع ارزشمند فيبر، آهن، روي و پروتئين است. اين غذا ملايم است و به راحتي هضم ميشود. ميتوان آن را همراه با مقدار کمي عسل يا ميوه هاي نرم مصرف کرد.
زنجبيل و زردچوبه؛ ادويه هاي ضد التهاب
زنجبيل تهوع را کاهش ميدهد و زردچوبه با خاصيت ضد التهابي خود ميتواند به کاهش دردهاي عضلاني کمک کند.
مصرف چاي زنجبيل يا اضافه کردن زردچوبه به سوپ، يک روش طبيعي و موثر براي احساس بهتر است.
فلفل تند و ترب کوهي
اين مواد به باز شدن سينوس ها کمک ميکنند و تنفس را آسان تر ميسازند. البته در صورتي که فرد دچار معده درد يا تحريک گوارشي نباشد، مصرف آنها مفيد است.
چه غذاهايي در دوران آنفلوآنزا مضر هستند؟
همانطور که خوراکي هاي مفيد وجود دارند، برخي مواد غذايي نيز بايد به طور کامل از رژيم غذايي اين دوران حذف شوند.
غذاهاي چرب و سنگين
غذاهاي سرخ کردني، فست فود و خوراکي هاي بسيار چرب هضم سختي دارند و ميتوانند موجب تهوع، رفلاکس معده و احساس سنگيني شوند.
در دوران بيماري دستگاه گوارش حساس تر است و نياز به غذاهاي ساده تر دارد.
قندهاي ساده
شکر، نوشابه، کيک و شيريني باعث افزايش التهاب بدن و تضعيف سيستم ايمني ميشوند. همچنين افزايش قند خون در دوران بيماري ميتواند ميزان انرژي طبيعي را مختل کند و بدن را کندتر کند.
غذاهاي بسيار فرآوري شده
نودل هاي آماده، سوسيس، کالباس و چيپس فاقد مواد مغذي لازم هستند و تنها معده را سنگين ميکنند.
لبنيات در افراد حساس
اگرچه بسياري از افراد مشکلي با لبنيات ندارند، اما بعضي ها هنگام بيماري دچار افزايش خلط يا سنگيني معده ميشوند. اين موضوع کاملا فردي است.
تغذيه در کودکان مبتلا به آنفلوآنزا
کودکان به دليل جثه کوچکتر در معرض خطر بيشتري براي کم آبي قرار دارند. به همين دليل نوشيدن مايعات بايد در فواصل کوتاه انجام شود.
يکي از روش هاي موثر، استفاده از بستني يخي يا يخ در بهشت طبيعي است که علاوه بر کاهش التهاب گلو، کودک را به مصرف مايعات ترغيب ميکند.
خوراکي هاي مناسب کودکان شامل:
-
سوپ هاي رقيق
-
پوره سيب زميني
-
موز له شده
-
ماست پروبيوتيک
-
دمنوش هاي بسيار رقيق شده و ولرم
است.
نقش تغذيه مناسب در پيشگيري از آنفلوآنزا
متخصصان تاکيد دارند که تغذيه مناسب ميتواند احتمال ابتلا به آنفلوآنزا را کاهش دهد. مواد مغذي زير نقش کليدي دارند:
-
ويتامين C (مرکبات، بروکلي، فلفل دلمه اي)
-
ويتامين D (نور خورشيد، ماهي، مکمل در صورت نياز)
-
روي (گوشت قرمز، حبوبات، مغز ها)
-
سلنيوم (گردو، ماهي، تخم مرغ)
-
پروتئين کافي (مرغ، تخم مرغ، حبوبات)
-
پروبيوتيک و پري بايوتک (ماست، سبزيجات، غلات کامل)
داشتن خواب کافي، کاهش استرس و فعاليت بدني نيز سيستم ايمني را به شکل محسوسي تقويت ميکند.
جمع بندي
آبرساني مناسب، مصرف غذاهاي سبک و مغذي و پرهيز از خوراکي هاي سنگين سه اصل طلايي در دوران آنفلوآنزا هستند. نوشيدني هاي گرم، سوپ مرغ، سبزيجات، زنجبيل، عسل و منابع ويژگي هاي تقويت کننده ايمني ميتوانند روند بهبود را تسريع کنند. در مقابل، غذاهاي چرب، شکر، فست فود و خوراکي هاي فرآوري شده ميتوانند حال عمومي را بدتر کنند.
اگر علائم طولاني شد يا شدت گرفت، مراجعه به پزشک ضروري است.
هیچ نظر! یکی از اولین.